Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Özellikle duyar ve zikıymet materyallerin olduğu odaların baplarının pekâlâ yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın yahut diğer bir müstacel durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

l Yaman sızıntısını önler. Duman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin esrar şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi sağlamlar.

Yangın bapları, yangın eminği bağırsakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları üzerine temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile alakadar kesif sorulan sorular ve cevapları:

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince bileğdavranışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile yapı kucaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bir gayrı şart ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Mafevkda mevzi düzlük kriterlerin hepsini sağlayan binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Bir numara Kanatlı Yangın Kapıları; Bir Yangın Çıkış Kapısı numara kanatlı tasavvurıyla, sıkı mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın anında güvenli bir çıkış sağlamlar.

Asayiş: Evgin çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Acil durumlarda bapların her an celi olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın derneşik testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile alakadar tetebbu geliştirme çdüzenışmalarımız vardır. 

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çısoy tütünın ve ali ısının hariçarı çıkmasını önlemek ciğerin bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page